mandag den 5. februar 2018

Unge kriminelle på Caminoen

Domstol på De kanariske Øer sender unge kriminelle på pilgrimsvandring som alternativ til fængsel.
En lokaldomstol på De kanariske Øer har i 2017 gennemført et forsøg, hvor ialt 19 unge har været sendt på en "pilgrimsvandring" på Kanarieøerne som led i resocialisering og et alternativ til fængsel. Det er den galiciske avis, La Voz de Galicia, der bringer historien i et interview med den dommer på Gran Canaria, Reyes Martel; der har taget initiativ til forsøget. Indtil videre har de unge skullet gå af "den canariske Camino", der går næsten direkte nord-syd over bjergene på Gran Canaria, og som ren historisk ikke har så meget med Santiago/Sankt Jakob at gøre, men som de senere år har fået en stigende betydning, som en lokal pilgrimsrute på øen.
Dommer Reyes Martel siger i følge La Voz de Galicia, at formålet med denne nye "straffeform" er give de unge kriminelle grundlæggende værdier som empati og respekt for andre mennesker, og at et nyt syn på livet kunne betyde, at vi ikke igen får besøg af dem ved domstolene. Målet, forklarer dommeren, er at hjælpe mindreårige med adfærdsproblemer, som står i fare for social udstødelse af vores samfund, og at de under en hård pilgrimsvandring sammen med andre kan indse betydningen af ​​værdier som solidaritet, gæstfrihed og frihed.
Det er nu besluttet at forsøget fra 2017 skal fortsætte i indeværende forår, hvor unge kriminelle fra Kanariøerne bliver sendt på en længere vandretur af en af de nordspanske Camino ruter. Det er et klart succeskriterie, at under 20 % af de unge falder tilbage i kriminalitet, oplyses det.
Dommer Reyes Martel ( der på billedet ses under pressekonference gengivet i La Voz de Galicia) har været på rundrejse for at skaffe penge til sit projekt, og havde ultimo januar skaffet 170.000 Euro af de 300.000 Euro, der er målet.
Her på Jakobsvejen har vi tidligere omtalt, at det i Belgien i flere år har været brugt at sende unge kriminelle på længere pilgrimsvandring af Camino Frances sammen med "oppassere", og at man i Belgien vurderer resultaterne som gode. I Frankrig gøres der fortsat forsøg med gode resultater, men flere peger på, at det er dyrt at sende en ung kriminel afsted med sin egen "oppasser" i den over en måned, det tager at gå fra Frankrig til Santiago, og at det jo ikke er hver gang, at den unge ikke falder tilbage i kriminalitet. Artiklen i La Voz de Galicia kan læses her: https://www.lavozdegalicia.es/noticia/galicia/2018/01/23/jueza-canaria-quiere-menores-rediman-penas-haciendo-camino/0003_201801G23P6991.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar