torsdag den 15. februar 2018

Herberget i Vincente på Nordruten lukket

Skal du gå Camino del Norte i år skal du vide, at herberget i San Vicente de la Barquera er lukket.
Albergue El Galeón i San Vicente de la Barquera på Camino del Norte mellem Santillana del Mar og Llanes: Engang et "kultherberg" med fælles aftensmad og god stemning, samt mulighed for messe i klostret, der er nabo til herberget - med plads til 44 pilgrimme i lidt primitive rammer og nogen gange lidt koldt vand i bruseren. Men trods det et af de mest besøgte herberger på Camino del Norte. Så gik det ældre ægtepar der stod for herberget på pension, yngre kom til, køkkenet blev lukket, og alt var pludselig forandret og stemingen et helt anden. Prisen 10 euro for en seng.
Nu oplyses det, at herberget er lukket - formentlig permanent, da brandmyndighederne mener, at det er for farligt, og der er ikke er nogen bagdør, som pilgrimmene kan komme ud af, hvis noget går galt. Kommunen oplyser, at det "overvejes" at lave et kommunalt herberg. Der er en del pensioner, hoteller og anden overnatning i byen, men ikke til herbergs-priser.
Derfor vil mange pilgrimme sikkert lave etaperne om uden overnatning i San Vicente de la Barquera. Der er herberg i både Comillas og Colombres, der ligger på hver side af San Vincente, men de er ikke ret store.
Her et billede fra Albergue El Galeón i San Vicente de la Barquera i 2012, hvor pilgrimmene vasker op efter fællessspisning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar