lørdag den 3. februar 2018

Skræmmende læsning om medicin på Caminoen

Den engelsksprogede hjemmeside, https://www.caminodesantiago.me har i januar i år haft en længere debat/erfaringsudveksling om brug af medicin på Caminoen. Det tyder på, at - i hvert fald nogle pilgrimme - kun kan gå camino på piller.
Just a word of warning from my own experience on the Camino, starter David Tallan sin meget åbenhjertige fortælling om brug af medicin på Camino Frances i 2016. David Tallan gik også Camino Frances i 1986. Brugen af medicin har givet David Tallan en række ubehagelige fysiske problemer efter hjemkomsten fra Caminoen. Men hvad der også kan forskrække nogen - i hvert fald undertegnede - er en anden iagtagelse, som David Tallan må have gjort, siden han i forbindelse med sit eget forbrug af medicin undervejs skriver: Of course, like many pilgrims, I was downing ibuprofen regularly to get me through my daily walks with my bum knee.
Står denne udtalelse til troende, er der altså tale om et større problem, end jeg har observeret på mine mange pilgrimsvandringer. Jeg har ikke selv taget piller, og det har altid været min fornemmelse, at problemet ikke var særlig udbredt, uden at jeg har nogen konkrete undersøgelser/spørgskemaer eller andet at henholde mig til.
Jeg læser også både tyske, franske og - ind i mellem - spanske hjemmesider om alle mulige aspekter af pilgrimsvandring, herunder også om vabel- og væggelusproblemer, men det er første gang, at jeg er stødt på en så åbenhjertig debat om brug af medicin for at gennemføre en camino. Om brugen af medicin har noget med nationalitet at gøre, sådan at de mange amerikanere, der har deltaget i debatten på www.caminodesantiago.me er mere tilbøjelige til at gennemføre en camino på piller, har jeg ikke nogen mulighed for at vurdere. I de pilgrimsdkredse jeg har fælleskab med her i Danmark, har jeg ikke hørt lignende historier. Men trods det, synes jeg, at det er relevant at gøre opmærksom på, at det for nogle pilgrimme opfattes som en nødvendighed at spise piller for at gennemføre.
Du kan læse hele debatten/erfaringsudvekslingen som blev sat i gang af David Tallan den 4. januar i år, her https://www.caminodesantiago.me/community/threads/ibuprofen-side-effects.52209/
Jeg hører meget gerne fra læsere/pilgrimme, der har viden om brug af medicin på camino/pilgrimsvandring; skriv eventuelt til mig på jakobsvejen@gmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar