tirsdag den 1. august 2017

Nok et herberg på vintercaminoen

Trods meget "reklame" er Vintercaminoen/Camino de Invierno ikke blevet det store tilløbsstykke. Men der åbnes stadig herberg på ruten.
Interessen for at gå pilgrimsvandring i Spanien om vinteren stiger, hvilket jeg skrev om her på siden så sent som i går.
Nu kan jeg læse i la Voz de Galicia, at der nu åbnes nok et herberg på Camino de Invierno, der går i en bue uden om bjergene ved o Cebreiro for at ramme det sidste stykke af Camino Sanabres (Via de la Plata) og gå ind i Santiago syd fra. Vintercaminoen er lavet som et alternativ, for at pilgrimmene om vinteren slipper for turen over bjergene ved o Cebreiro; men i følge diverse statistikker ikke så benyttet. Pilgrimforeningen for Camino de Invierno har gjort meget for at udbrede kendskabet til ruten, og nu skulle der efterhånden være herberg med passende afstand hele vejen igennem.
Forleden havde den galiciske avis, la Voz de Galicia, en nyhed om, at der nu er lavet nok et herberg mellem Monforte de Lemos og Chantada. Du kan læse mere på avisens hjemmeside:
http://www.lavozdegalicia.es/noticia/lemos/2017/07/28/primer-albergue-peregrinos-ribeira-sacra-estara-savinao/0003_201707M28C1992.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar