søndag den 20. august 2017

Pamplona melder om færre sommerpilgrimme i år

Der er stor forskel på køn, alder og nationalitet på santiagopilgrimmene i Pamplona over året. Over en 1/4 alle turistovernatninger i byen er pilgrimme.
Den nordspanske avis Noticias de Navarra oplyser, at pilgrimsherbergerne i Pamplona i denne sommer for første gang i seks år melder om færre pilgrimme i juni/juli/august. Formodninger blandt herbergerne over denne ændring er vidt forskellige. Nogle mener, at det er de høje varmegrader i år. Andre mener, at det er fordi pilgrimmene er begyndt at foretrække Camino del Norte, men alle melder i udtalelser til Noticias de Navarra om færre optagede senge - også det kendte tyske og meget populære pilgrimsherberg, Paderborn, der ligger på vej ind i den historiske bydel.
Pamplona er første store by på Camino Frances efter overgangen fra Frankrig (Saint Jean Pied de Port) over Pyrenæerne til Spanien.
I den anden ende af Camino Frances er der ikke færre pilgrimme ind i de seneste år, tværtimod har antallet af pilgrimme, der når til Santiago, aldrig været større.
I Pamplona oplyser herbergbestyrerne til Noticias de Navarra, at der er stor forskel på alder, nationalitet og køn på pilgrimmene hen over året. I juni/juli og august er det primært spanierne selv, der går; - ofte i familier med mange unge, samt et overtal af kvinder. Og de få udlændinge, der går om sommeren er primært tyskere, italienere og franskmænd. I de øvrige måneder af året er over 90 % af de pilgrimme, der overnatter i Pamplona ikke-spaniere. Og i de senere år har der været rigtig mange nordamerikanere, oplyses det. Der er ikke nøjagtige tal på disse udsagn. Et præcist tal fremgår af artiklen, nemlig at i en stor turistby som Pamplona udgør pilgrimmene hele 26,5 % af alle turistovernatninger i byen - over en fjerdedel er altså på vej til Santiago.
Du kan læse hele artiklen på dette link: http://www.noticiasdenavarra.com/2017/08/10/vecinos/pamplona/los-albergues-de-iruna-notan-menos-peregrinos-este-verano
Her et foto fra avisen med denne billedtekst: El Portal de Francia da la bienvenida a los peregrinos que llegan a la ciudad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar