onsdag den 23. august 2017

Længere vej ind til Santiago

Den sidste etape af Camino Frances (og Camino del Norte og Camino Primitivo) ind til Santiago er gennem årene blevet længere og længere. Nu forlænges den yderligere, men kun midlertidigt.
De sidste 20-25 km af Camino Frances ind til Santiago virker ofte uendelige og ikke helt uden grund. Mange af de gamle kilometersten og andre tegn, der viser, hvor langt der er, passer overhovedet ikke. Først blev vejen forlænget for at pilgrimme ikke måtte komme for tæt på landevejen. Dernæst blev lufthavnen udvidet, hvilket forlængede ruten med nok små 5 km, samtidig med at man fik fornemmelsen af at gå i ring. Hvilket heller ikke er helt forkert. Nu skal broen over hovedvej A9 umiddelbart før Santiago sættes i stand, og med god grund for der har et par år været nogle " nærmest livsfarlige planker", som man meget let kunne snuble i. Men det betyder også, at det aller sidste stykke fra Monte de Gozo bliver forlænget med yderligere 1,7 km. Arbejdet skulle blive færdigt en gang i efteråret, men det er før sket - også i Spanien - at den slags arbejde tager længere tid end bebudet.
Du kan læse mere om projektet i den lokale avis el Correo Gallego på denne mailadresse: http://www.elcorreogallego.es/santiago/ecg/as-obras-do-paso-superior-ap-9-san-lazaro-obrigaran-desviar-trafico-rodado-peonil/idEdicion-2017-08-14/idNoticia-1069024/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar