mandag den 14. august 2017

Lange køer af pilgrimme overalt i Santiago

Det er svært at få plads til alle pilgrimme ved de store messer i katedralen kl. 12.00 og 19,30
Aldrig har der været så mange pilgrimme i Santiago som nu, skriver den galiciske avis la Voz de Galicia. Det er kæmpekøer foran katedralen til de store pilgrimsmesser kl. 12.00 og 19,30, hvor omkring 1.500 pilgrimme og turister kan masse sig ind til en messe. Køerne til disse messer begynder allerede en time før. Der er flere andre messer fra tidlig morgen til sen aften, men det er især de to store, der trækker mennesker til.
Restuaranterne i byen nyder godt af de mange pilgrimme, og det kan pt. være svært at finde en ledig seng i byen. I juli kom der over 47.000 pilgrimme ind til Santiago, og la Voz de Galicia er ikke tvil om, at antallet af pilgrimme i juli vil passerer 50.000. Dertil kommer de mange turister, der også ønsker at se/besøge Santiago i sommermånederne.
Her to billeder fra la Voz de Galicia, hvor pilgrimmene står i en lang kø før 12.00 messen. De t første billeder viser den sædvanlige kø på selve pladsen foran sideindgangen (sydporten), hvor alle lukkes ind igennem, mens det andet billede viser, at køen går helt ned i Rua do Vilar, forbi det tidligere pilgrimskontor, der blev flyttet blandt andet på grund af lange køer i geden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar