mandag den 10. april 2017

Tog - Camino til Santiago i August

De spanske jernbaner arrangerer særlige tog-caminoer, hvor pilgrimmene går lidt, og springer på og af toget.
De spanske jernbaner, Renfe, vil i august lave fire meget specielle pilgrimsture til Santiago, hvor pilgrimmene oven i købet undervejs går mere end 100 km, og derfor får et Compostella, når de når frem. Compostella er en slags bevis for veludført pilgrimsfærd. Ideen er, at toget kører pilgrimme det meste af vejen, og sætter pilgrimmene af på særlige strækninger, som så tilbagelægges til fods.
Renfe oplyser, at der bliver fire afgang fra Madrid, og at toget vil tage "Camino Portugues" fra den spansk-portugisiske grænse til Santiago. Toget passerer Tui, O Porriño, Mos, Redondela, Arcade, San Amaro, Villagarcia de Arousa, Cambados, O Grove, Caldas de Rei, Valga, Padrón og Teo. Rejsetiden er fem dage og fire nætter, og hele turen starter som skrevet ovenfor i Madrid, hvortil toget også returnerer til, når togpilgrimmene er kommet til Santiago, og pilgrimsturen er slut.
Du kan få flere oplysninger hos de spanske jernbaner Refne. Oplysningerne her er hentet på den spanske hjemmeside vivecamino.com.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar