mandag den 24. april 2017

Pilgrimsvandring i præstekjole

Amerikansk, katolsk præst tog Camino Frances i præstekjole for "at vække" andre pilgrimme. Det er der kommet en bog ud af.
Lawrence Carney fra Missouri i USA har - som flere millioner andre - gået pilgrimsruten fra Saint Jean Pied de Port til Santiago, men i modsætning til andre pilgrimme, der normalt går i "den sædvanlige pilgrimsuniform" besluttede Lawrence Carney, der er katolsk præst at tage en gammeldags katolsk præstekjole på for netop at vise, hvad han stod for, samt for at skabe opmærksomhed. Og det lykkedes fuldt ud, forklarer han: Der er noget mystisk ved den præstekjole, den fungerer som en magnet, der tiltrækker rigtig mange mennesker. De vil gerne vide, hvorfor jeg går i den, og svaret er klart: "Jeg er på fiskeri. Og vil gerne fange så mange som muligt bl.a. dig."
Lawrence Carney gik turen fra Saint Jean Pied de Port til Santiago på 32 dage, og han anslår, at mindst tusind andre pilgrimme henvendte sig til ham undervejs for at tale om tro, netop fordi han gik turen i præstekjole og ikke pilgrims-sportstøj.
Da Lawrence Carney vendte hjem til USA fortsatte han med sit "missionsarbejde på gaden iført præstekjole" på grund af den succes, som han følte, at det havde været på Caminoen.
Han bor i dag sammen med andre præster i et Benediktenerfællesskab, og hans ikke helt almindelige måde at opfatte pilgrimsfærd og mission på, har nu ført til en bog: "Walking the Road to God".


Ingen kommentarer:

Send en kommentar