onsdag den 5. april 2017

Sikkerhed på Caminoen op til påske !

Det spanske politi er på mærkerne langs Caminoerne - primært Camino Frances - op til påsken i år. Frivillige skal være med til at sikre det forventede store antal pilgrimme en god og sikker pilgrimsfærd til Santiago.
Det er - desværre - blevet almindeligt, at politiet rundt i Europa skærper sikkerheden ved begivenheder, der tiltrækker mange mennesker, og Caminoerne i Spanien er ikke en undtagelse. I følge den spanske hjemmeside noticiascyl.com har politiet langs Camino Frances i Nordspanien iværksat en plan for de næste ugers sikkerhed. Der vil være massivt mere politi til stede på alle tog- og busstationer, samt ved katedraler og andre "mødesteder" langs Caminoen, hvor der ventes mange mennesker.
På alle pilgrimsherberger sættes der plakater op med information om sikkerheden, hvor der ligeledes angives et alarm-telefonnummer 062, hvor et særligt korps - også med frivillige - står til rådighed for pilgrimmene.
Politiet i Leon ( der dækker flere hundrede kilometer af Camino Frances) har desuden etableret et særligt korps af ridende politi til at patruljere langs Caminoen. Det ridende korps vil formentlig fortsætte efter påske og hele sommeren, oplyser noticiascyl.com og den spanske pilgrimshjemmeside http://www.mundicamino.com .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar