onsdag den 26. april 2017

Gule pile "overalt".

De gule pile, som på de fleste jakobsveje i Spanien, viser pilgrimmen vej til Santiago, kan nu ses mange andre steder i Europa.
Det er nu over 30 år siden, at den nu afdøde præst, Elias Valina Sampedo, fra o Cebreio, sammen med en gruppe unge spaniere begyndte at lave gule pile hele vejen fra Rolandspasset i Pyrenæerne gennem Nordspanien til Santiago. Pilene skulle hjælpe til med at give pilgrimsvandringen en renæssance , og man må sige, at det er lykkedes over al forventning.
De gule pile bredte sig hurtigt til andre pilgrimsstier i Spanien, og i dag finder man dem oven i købet i nogle byer så grimme, at de er erstattet eller er ved at blive af pæne skilte eller den kendte muslingeskal, som sammen med de gule pile udgør symbolet på pilgrimsvandring.
Men nu kan de gule pile også ses uden for Spanien. Går man af Via Francigena mod Rom, skal man ikke blive forbavset over at se en gul pil, og selv på pilgrimsherbergene i Rom findes de.
Se selv her. Billedet er taget for nylig foran et kloster i Trestevere i Rom, hvor pilgrimme er velkommen - efter 15.00 vel at mærke. Og Rom er ikke det eneste sted. Jeg har set Gule pile i Tyskland, Frankrig og Portugal, ja selv i Samariakløften på Kreta. Se selv under Rom-billedet:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar