torsdag den 6. april 2017

Regntøj på Caminoen om sommeren ?

Det kan regne på alle tider af året på Caminoerne i Spanien - og for den sags skyld også i Frankrig/Tyskland/Italien. Men pilgrimmene har forskelligt regntøj.
Er det nødvendigt med regntøj på Caminoen i Spanien om sommeren ?, lyder spørgsmålet. Og svaret er som sædvanlig et meget personligt svar. JA, mener undertegnede, men jeg har mødt pilgrimme, der bare tog lidt plastikposer på, da regnen flossede ned. Så hvor meget vil du sikre dig. Det er op til dig selv.
Jeg husker pilgrimsvandringer, hvor det næsten ikke har regnet, men jeg husker også pilgrimsture med rigtig megen regn. Og vabler er altså så godt som sikre på at dukke op, hvis du får vand i støvlen, og de (vablerne) kommer hurtigere end man forestiller sig, hvis fødderne ikke holdes tørre, så jo. Undertegnede har altid regntøj med. Altid. Og det ligger placeret i en sidelomme i rygsækken, hvor det hurtigt kommer frem, hvis det ser truende ud, eller så snart den første dråbe er der. Heller tøjet på en gang for meget end een gang for lidt.
Herunder billeder af forskellige typer regntøj.
Billede 1): Unge spanske piger på Camino Frances midt i september. De klarede styrtregnen efter dage med sol og op til 40 grader med et grin og lidt plastikposer, og lidt hurtigt indkøbte tynde regnslag. Der kommer tre forskellige eksempler med betydelig mere regntøj nedenfor.
Billede 2): Her klarer en pilgrim regnen ved Jernkorset på Camino Frances med et regnslag. Regnslag har efter undertegnedes opfattelse den bagdel, at det flyver rundt og virker som en mellemting af en faldskærm og et skibssejl, hvis det blæser. Derfor bryder jeg mig ikke om regnslag. De få steder på pilgrimstierne, hvor man går på mindre stier i bjergene, kan de efter undertegnedes opfattelse være direkte farlige, hvis det blæser kraftigt, og det bliver svært at stå fast med regnslag og ikke mindst en stor poncho på.
Billede 3) Her min egen udrustning i regn. Regnbukser, der når ned over støvlerne, så fødderne holdes tørre. Ideen er, at regbukserne fungerer som en slags tag ud over støvlen, så regnen ikke løber ned i selve støvlen. Regnbukserne har lynlås nederst i benene, så jeg kan tage dem på (og af) uden at tage støvlerne af. Regnfrakke, der går ned over buksekanten. Og regnslag, der dækker rygsækken. Det er min erfaring, at regnen kan komme pludseligt, og at det ind imellem skal gå temmelig stærkt, hvis jeg vil undgå vand i støvlerne. Hvilket er min hovedprioritet.
Billede 4) Disse to pilgrimme gik fast med paraply, der skulle holde støvlerne fri for regn.Den ene havde derudover et særligt regnsikkert "rør/støvleregnslag" han kom øverst på støvlen i regnvejr. Men jeg går med vandrerstok, hvilket disse pilgrimme ikke gjorde. Og det kan være svært at have begge hænder i gang med hver sit samtidig. Dernæst, hvad gør man med paraplyen, når det ikke regner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar