onsdag den 12. april 2017

Redningsøvelser i Pyrenæerne

25 brandfolk/redningsmanskab og mange frivillige på begge sider af den fransk-spanske grænse har deltaget i stor pilgrimsredningsøvelse.
De mange redningsaktioner på Jakobsvejen/ Camino Frances mellem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles de senere år har nu ført til, at mange frivillige på begge sider af grænsen fremover vil bistå redningsmandskab fra de officielle brandkorps, når de skal på misson i Pyrenæerne. Forleden måtte 3 pilgrims hentes ned hvert deres sted samme dag, så nu viser de længe planlagte øvelser, at redningsmandskabet kan blive aflastet ved hjælp af frivillige. En storstilet øvelse for to dage siden blev gennemført for at lære de frivillige, hvordan de skal gebærde sig, når sigtbarheden i Pyrenæerne nærmer sig nul, hvilket ofte er en af årsagerne til, at pilgrimme farer vildt og kommer galt afsted. Derfor fandt øvelsen sted i delvis mørke mellem kl. 19,30 og 22 om aftenen, hvor de frivillige skulle søge efter "pilgrimme" 3 forskellige steder langs ruten mellem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles.
Det er den nordspanske nyhedshjemmeside: navarrainformacion.es , der bringer historien om de frivillige på øvelse.
Som pilgrim undres man positivt over, hvor mange frivillige langs pilgrimsvejene i Spanien og Frankrig, der bruger utroligt megen tid på at sikre os pilgrimme en god pilgrimsfærd. Jeg bliver dybt taknemmelig, når jeg læser den slags historier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar