fredag den 27. september 2019

Camino mod Fatima

Langt de fleste pilgrimme i Spanien, Portugal og Frankrig benytter jakobsvejene/caminoerne mod Santiago. Men det er også muligt at gå mod Fatima og Lourdes.
En forholdsvis ny hjemmeside om pilgrimsvejene mod Fatima prøver at råde bod på, at næsten alle guides og hjemmesider umiddelbart hjælper pilgrimmene den anden vej.
Jeg har selv for nogle år siden gået fra Fatima til Santiago og fulgt de traditionelle gule pile hele vejen ( Se eventuelt her: http://www.jakobsvejen.dk/2016/05/camino-portugues-fatima-santiago-ca-460.html), men jeg har også prøvet at gå mod pilgrimsstrømmen nogle få dage, da jeg her i forsommeren 2019 gik fra Le Puy til Navarrenx med strømmen mod Santiago for at skifte til stien mod Lourdes, hvorfra pilgrimmene generelt går den modsatte vej, nemlig mod Santiago. (Se eventuelt http://www.jakobsvejen.dk/2019/06/28-dage-pa-via-podiensis-mm-ca-760-km.html)
Men tilbage til vejene mod Fatima.
Der går efterhånden en hel del pilgrimme fra Santiago de Compostela mod Fatima. Ruten er afmærket med blå pile, og du kan hente hjælp hos flere hjemmesider, bl.a. https://www.caminho.com.pt/mapas_e.html , som jeg synes har rigtig mange gode informationer, ligesom der er oprettet en forholdsvis ny hjemmeside: https://www.pathsoffaith.com/en/ways/fatima-ways , som efter min mening mangler en del praktisk information. Af trykte guides anbefaler jeg John Brierley: Camino Portugúes . Guiden er skrevet, så vejene går mod Santiago og ikke sydpå mod Fatima, men trods det - efter min subjektive bedømmelse - stadig den mest hjælpsomme rent praktisk. Den kan købes via nettet eller bestilles via en dansk boghandel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar