onsdag den 18. september 2019

El-cykler på Caminoen ?

El-cykler for pilgrimme på Camino de Santiago accepteres kun for handicapede eller ældre med gangproblemer, fastslår Katedralen i Santiago.
Flere og flere er begyndt at køre på el-cykler på de forskellige Camino de Santiago/jakobsveje i Spanien, oplyser den galiciske avis la Voz de Galicia.
Men hvad er en rigtig pilgrimsvandring? I Katedralen i Santiago har de siden 1980erne forholdt sig til at gå, ride, cykle, sejle eller at køre i kørestol til Santiago. Hvis man efter bestemte regler enten gik de sidste 100 km før byen eller cyklede eller red de sidste 200 km, ville det blive accepteret som en "pilgrimsvandring". Handicapeds brug af kørestole er også fuldt accepteret. Men nu er el-cyklerne begyndt at dukke op, og nogle el-cykelbrugere har efterlyst regler på Camino de Santiago.
Nu har pilgrimskontoret i Santiago fastslået - i følge la Voz de Galicia - , at elcyklen allerede er blandt de transportmidler, der er egnede til at opnå et Compostella (bevis for veludført pilgrimsfærd). Men kun hvis el-cyklen bruges af en pilgrim med en form for handicap. El-cyklen er altså fortsat ikke accepteret til almindelig brug på Caminoen. Læs eventuelt artiklen i la Voz de Galicia her: https://www.lavozdegalicia.es/noticia/santiago/2019/09/15/bici-electrica-suma-medios-transporte-aptos-compostela/0003_201909S15C1995.htm

1 kommentar:

  1. Sjovt, netop hjemkommet fra Caminoen drøftede vi, at det nok bare varer nogle år, før der drøner el-cykler om ørerne på de vandrende på Caminoen. Det ville være synd, især fordi vi tit ser cyklende herhjemme, der har dårlig kontrol over el-cyklen, fx har svært ved at holde balancen ved bremsning!

    SvarSlet