lørdag den 14. september 2019

Vigo får et kommunalt herberg

Camino Portugues langs kysten er den pilgrimsrute mod Santiago, der vokser hurtigst i antallet af pilgrimme.
Endelig, vil mange pilgrimme sige. Vigo der ligger som den store by på Camino Portugues langs kysten er nu begyndt etableringen af et kommunalt herberg, oplyser hjemmesiden atlantico.net. Herberget får til huse tæt på havnen i Rúa da Ribeira do Berbés og bliver delt i to afdelinger med plads til over 80 pilgrimme. Det forlyder - desværre - ikke noget om, hvornår det nye herberg vil åbne, men der vil formentlig gå mindst et år, før det står færdigt. Den galiciske regionalregering har investeret 1,7 millioner euro i etaberingen, men "lover", at herberget i hvert fald er klar til 2021, der er næste hellige år i Santiago.
Det anslås, at over 20.000 pilgrimme vil gå gennem Vigo i år, hvilket er en stigning på 120 % i forhold til i fjor. Der er stadig meget få overnatningsmuligheder i byen til de mange pilgrimme. Da undertegnede passerede Vigo den 30. marts i år var det ikke til at opdrive en ledig seng i byen, hvilket betød en del ekstrakilometer ud af byen. Læs eventuelt min pilgrimsdagbog fra den portugisiske kystrute her: http://www.jakobsvejen.dk/2019/04/caminho-portugues-da-costa-og-variante.html
Her et foto fra indgangen til Vigo langs kysten - altså ikke af den officielle pilgrimsrute. Der er i det hele taget en del "anarki" blandt pilgrimmene på Den portugisiske Kystrute. Idet pilgrimmene i nogle tilfælde - som undertegnede på vej ind i Vigo - vælger at følge kysten i stedet for den officielle rute, der går til og fra kysten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar