mandag den 6. november 2017

Stadig flere turister i Galicien

Hoteller, herberger og privat udlejning i Galicien melder om det travleste år nogensinde. I 2017 ventes der i alt 9 millioner turist-overnatninger, oplyser den lokale galiciske avis, la Voz de Galicia.
med en stigning i antallet af overnatninger i 2017 på over 5 % til samlet 9 millioner overnattende pilgrimme/turister har Galicien aldrig haft et så forrygende turistboom før, oplyser la Voz de Galicia. Og der er ingen tvivl i "turistindustrien"om at det først og fremmest er Katedralen og Jakobsvejen (Camino de Santiago) der trækker de mange tusinder af gæster til den forholdsvis lille region i Spanien med under 3 millioner indbyggere.
Dette blev kraftigt understreget ved en ceremoni i Katedralen i Santiago forleden, hvor man fejrede, at ​​Calixtino Codex - en bog (formentlig) skrevet af munken Aymeric Picaud i årene 1135 til 1145 nu er kommet på Uniscos Verdensarvsliste. Her sagde præsidenten for delstatsregeringen i Galicien, Alberto Núñez Feijoo, at der er ingen tvivl om, at Katedralen i Santiago, der huser ​​Calixtino Codex og Sankt Jakobs grav er en væsentlig årsag til den øgede turisme i Galicien, og at "vi galicere gerne deler vores rigdom med en hel verden".
Her et foto fra la Voz de Galicia fra ceremonien i katedralen. ​​Calixtino Codex er tilegnet en pave og fortæller om livet som pilgrim i Europa på vej til Sankt Jakobs grav i 1100-tallet. Værket skulle have meget detaljerede beskrivelser af overnatningssteder og spisesteder for pilgrimmene. Nogle kroer bliver omtalt alt andet end venligt. Bogen kan ses i Katedralens museum. Den er nylig restaureret og udstilles nu igen efter at have været stjålet og dermed forsvundet i flere år. Det viste sig, at det var en ansat i Katedralen, der syntes, at han fik for lidt i løn, der var løbet med det uvurderlige værk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar