fredag den 17. november 2017

Fra Porto lufthavn til Caminoen ?

Lufthavnen i Porto ligger midt imellem kystruten og centralruten på Camino Portugues, og det er muligt at starte sin Camino uden at tage til Porto først.
Er det muligt at begynde at gå mod Santiago direkte fra Lufthavnen i Porto (Oporto) i Nordportugal ?, lyder spørgsmålet. Og svaret er ikke bare Ja, men også, at det sagtens kan lade sig gøre. Campingpladsen i Lavra tæt på Camino Portugues/Kystruten ud af Porto ligger under 10 km til fods fra Lufthavnen. Campingpladsen står i diverse guider som pilgrimsherberg (rabat), og bruges af en del pilgrimme på deres første nat efter Porto. Har man mod på mere, kan man selvfølgelig fortsætte ud til havet og derfra af ruten langs stranden til Via de Conde, der har et rigtig godt herherg. Og dagen efter tage enten kystruten videre eller gå til centralruten. Det er også muligt at gå direkte til Centralruten fra Lufthavnen, ligesom det er muligt at tage første nat i Lavra og følge de gule pile derfra til centralruten.
Se selv på dette kort, hvor tæt Caminoen er på Lufthavnen: https://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=15!41.2604!-8.6924
Hvis du vælger at gå mod kystruten - som i øvrigt bruges det første stykke af langt de fleste pilgrimme på vejen ud af Porto, kan det svare sig at gå igennem tunnelen under lufthavnen og direkte mod Lavra.
Her et foto fra Campingpladsen Lavra, hvor en pilgrim har sat benene op efter dagens etape, der gik fra Porto og ikke lufthavnen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar