onsdag den 15. november 2017

Praktisk hjælp til pilgrimsvandring

Her to gode spanske hjemmesider, der giver overblik - både til valg af pilgrimsrute og overnatning.
Der sker hele tiden noget på internettet, som forandrer de råd, som jeg tidligere har givet, når det gælder informationer om pilgrimsvandring i Spanien eller andre steder. Da mange potentielle Santiagopilgrimme dette efterår stiller spørgsmål, vil jeg her nævne to hjemmesider som pt. er i top.
Hvilken rute i Spanien skal jeg vælge ? Her er der meget hjælp at hente på denne hjemmeside: http://www.editorialbuencamino.com/mapa-del-camino-de-santiago/ Den har efter - min personlige mening - afløst http://www.mundicamino.com/ , som den hjemmeside, der giver bedst overblik, når det gælder ruter i Spanien.
Den anden hjemmeside, som jeg pt bruger dagligt, når jeg er på pilgrimsvandring i Spanien, er www.gronze.com , der - ligeledes efter min mening - giver langt det bedste overblik, når det gælder overnatningsmuligheder. NB: Jeg har dog oplevet, at et herberg nævnt på www.gronze.com var lukket, selvom det ikke var opført, og at et herberg var genåbnet, selvom det stadig stod som lukket. Men trods det, er det en meget brugelig hjemmeside.
Flere hjemmesider om pilgrimsvandring opdateres ikke og er derfor ikke længere så brugbare.
Jeg ved, at rigtig mange pilgrimme - specielt lidt yngre - alene bruger apps på telefonen som guides på en pilgrimsvandring. Jeg har stadig en trykt med, når det kan lade sig gøre. Og her har jeg ikke ændret favorit. Det bedste valg i Spanien er stadig Rother Wanderführer , når det er muligt - dog med en undtagelse. På Camino Portugues anbefaler jeg den engelske af John Brierley. Jeg køber Rother Wanderführer på tysk, da jeg har erfaret, at de engelske udgaver af Rother Wanderführer ikke altid er lige godt oversat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar