mandag den 27. november 2017

Kendt herberg på Camino Madrid lukker !

I de senere år er Camino de Madrid, der tilslutter sig Camino Frances ved Sahagun, blevet mere populær. Nu lukker klostret i Medina de Rioseco ned.
Albergue Religiosas Clarisas del Monasterio, der har til huse i et Clariserkloster i Medina de Rioseco, har de senere år været et af højdepunkterne for mange pilgrimme på Camino Madrid. Nonerne har været både psykisk og fysisk til stede, selvom du taler med dem gennem et gitter, har de har skabt en særlig atmosfære for de pilgrimme, der har overnattet hos dem. Nu forlyder det fra pilgrimsforeningen i Madrid, at klostret er ved at lukke ned, og at de - efterhånden - gamle nonner flytter til et kloster i Valladolid, hvilket formentlig betyder, at herberget lukker ned. Lukningen skulle i følge de meddelelser, undertegnede kan finde på netttet, ske allerede her til december før jul.
Det er den samme historie man hører i rigtig mange klostre i Europa med nogle enkelte undtagelser, nemlig at tilgangen af nye munke/nonner er faldet drastisk, hvorefter de efterhånden gamle munker/nonner flytter sammen med andre og lukker klostrene ned, som derefter - enten bliver museer eller overgår til andet brug. For nylig kunne vi her på www.jakobsvejen.dk - desværre - fortælle, at herberget i Tosantos på Camino Frances, der drives af lægfranciskanere, også står foran lukning.
Her et foto af klostret i Medina de Rioseco. Der findes andre - men langt dyrere - overnatningsmuligheder i Medina de Rioseco. De nærmeste herberger ligger ca 12 km både før og efter Medina de Rioseco.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar