mandag den 16. oktober 2017

Mindst 8 døde i skovbrande i Galicien og Portugal

Store skovbrande i Galicien og den nordlige Portugal koster menneskeliv. Indtil videre er mindst 3 personer omkommet i flammerne i Galicien og 5 i Portugal. Brandene hærger i Galicien tæt på kysten og en af Camino Portugues-ruterne ( Kysten) tæt på Vigo i de mindre byer i og omkring Nigran; Mens store skovområder i Nordportugal er ramt af ilden. I de spanske aviser kan jeg ikke finde noget om, hvorvidt nogle af Camino-ruterne er lukket af brandene. Galicien og det meste af Portugal har oplevet en usædvanlig tørke i de seneste måneder.
Da jeg i gik af Via de la Plata/Camino Sanabres i september frem til starten af oktober, mødte vi pilgrimme een skovbrand undervejs kun 5-10 km fra ruten, og da vi gik ind i Galicien, der ellers - næsten - altid oplever regn og tåge, var vejret strålende, men også tørt. Præster/menigheder i Galicien beder i disse dage - meget usædvanligt - om regn.
Tjek selv på portugisiske/spanske/galiciske hjemmesider, hvor brandene hærger, hvis du er eller skal på pilgrimsvandring i Portugal eller Galicien i disse dage.
Opdateret i dag mandag kl. 8,34
Denne hjemmeside har nyt om branden: https://www.rt.com/news/406771-wildfires-galicia-victims-evacuations/
Og her et kort hentet på nettet med angivelser af brandsteder i Portugal og Galicien/Nordspanien. Som det ses af kortet er flere af pilgrimsruterne - ikke mindst Camino Portugues helt fra Porto - muligvis berørt, ligesom der er symboler på skovbrand både ved Camino del Norte (ved Gijon) og Camino Primitivo (ved Oviedo). Jeg har netop læst på en pilgrimshjemmeside, at der nu skulle være brand i nærheden af klostret Samos i Galicien på Camino Frances.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar