tirsdag den 17. oktober 2017

Pilgrimstræf i Storkøbenhavn, den 3. november.

Skal du på pilgrimsvandring i 2018, eller er du allerede en garvet pilgrim, er dette storkøbenhavnske pilgrimsforum måske noget for dig. Det er en uformel kreds af pilgrimme, der mødes to gange årligt.
En gruppe pilgrimme, nybegyndere såvel som garvede har de seneste 3-4 år holdt to årlige møder, forår og efterår, i det storkøbenhavnske område. Gruppen har haft sit udspring i katolske menigheder, men alle er og har været velkommen. Det næste møde foregår i Sankt Knud Lavard kirke i Lyngby, fredag den 3. november kl. 17.00.
Pilgrimstræffene har efterhånden fået en nogenlunde fast form. Man mødes til messe kl. 17.00. Går i menighedssalen, hvor der er et nyt lille tema om pilgrimsvandring, hvorefter der er fælles spisning med fri snak og erfaringsudveksling - nogle gange har vi delt os i grupper efter behov, så en gruppe f.eks. har talt om Camino Frances, andre om Camino Portugues, mens andre igen har talt om at gå pilgrimsvandring i Italien. Andre gange har der været fri snak om pilgrimsvandring - alt efter behov. Tilmødet om godt to uger er der kommet to ønsker fra læsere af www.jakobsvejen.dk om valg af tema, som vil blive behandlet i små oplæg. 1) De store pilgrimsruter i Spanien, hvad for een skal jeg vælge ?, og 2) Hvor meget skal en førstegangspilgrim træne for at kunne gennemføre ? Men der er - selvfølgelig - åbent for at drøfte alle spørgsmål om pilgrimsvandring.
Der har allerede meldt sig nogen til næste træf, og af deltagerlisten kan man se, at der i år er pilgrimme med i træffet, der her i 2017 har gået af Camino Portugues, Camino Frances, Via de la Plata ( Camino Sanabres), samt pilgrimsvandring i Tyskland. Der vil ligeledes være pilgrimme til stede, der i tidligere år har gået af pilgrimsveje i Frankrig, Østrig og Italien, samt de andre store ruter i Spanien.
Da der - som skrevet ovenfor - er fællesspisning, vil arrangørerne af hensyn til indløb gerne have tilmeldinger. Det kan ske her til jakobsvejen@gmail.com
Her et billede af Katedralen i Santiago, taget tidligere i denne måned, fra en lidt usædvanlig vinkel, ved udgangen fra den gamle del af byen mod Fisterre-Muxia. En del pilgrimme fortsætter denne 3-4 dages tur mod havet, når de er ankommet til Santiago Compostela af en af de længere pilgrimsruter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar