mandag den 9. oktober 2017

Mange santiagopilgrimme foretrækker oktober

Pilgrimssæsonen i Spanien spredes mere og mere ud, så der fra 1. april til og med oktober er rigtig mange pilgrimme på stierne.
Her i begyndelsen af oktober er gaderne i Santiago fyldt med pilgrimme, og køen foran pilgrimskontoret af pilgrimme, der venter på at få deres Compostela (bevis for pilgrimsfærden) næsten "uendelig" lang. Her i weekenden (7. og 8. oktober)kom 2.812 pilgrimme ind på to dage, og det er altså pænt mange for oktober. September i år slog ny rekord - men forholdsvis beskedent (ca 5 %). Min forudsigelse er allerede nu her godt en uge ind i oktober, at der vil komme langt flere pilgrimme ind i oktober i år i forhold til i fjor (2016), hvor der kom 28.222 pilgrimme ind.
Der har de seneste år vist sig en mærkbar tendens i nationalitet henunder året. Spanierne, som nu årligt er i mindretal set over hele året, går primært om sommeren, og er i flertal i juli og august. Det øvrige Europa + USA sender pilgrimme afsted i forår og efterår, og om vinteren er pilgrimme fra Sydkorea i front. Samlet set over hele året er der stort set lige mange mandlige og kvindelige pilgrimme - dog således, at mændene i år har været i flertal om sommeren, mens kvinderne var i flertal i april og her igen i september. Og aldersfordelingen skifter også med langt flest unge sommer og vinter, mens de ældre (gamle) over 60 år foretrækker april/maj og september/oktober.
Her et foto af Katedralen i Santiago fra en lidt usædvanlig vinkel taget for en uge siden. Vejret i september har været helt fantastisk i Galicien ( og i øvrigt det mest af Spanien). Det kan spille ind i det store antal af pilgrimme i disse dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar