onsdag den 7. september 2016

Hedebølge i Galicien i disse dage

Det er tæt på varmerekord for september i Galicien lige nu. Pilgrimmme på vej til Santiago må døje med 40-42 grader.
Flere pilgrimme tæt på Santiago er begyndt at gå om natten - ofte i større grupper, fordi varmen i dagtimerne for mange pilgrimme "bare er alt for meget". I følge la Voz de Galicia blev temperaturerne i går målt til 42 grader, og det gælder i øjeblikket alle ruterne på vej ind, altså både Camino Frances, Camino Protugues, Via de la Plata og Ingles, og varmen er ikke meget anderledes for de pilgrimme, der fortsætter mod Finisterre.
For de der lige er begyndt at gå eller skal gå fra Saint Jean Pied de Port, kan det oplyses, at der ventes 35 grader i Pamplona i dag, det samme i Logrono og lidt højere i Burgos, men allerede torsdag skulle det på første 1/3 af Camino Frances være slut, omkring Pamplona skulle der endda komme lidt regn. Og på middagsbordet, højsletten mellem Burgos og Leon, er det lige nu ulidelig varmt, men her skulle det også hjælpe lidt i slutningen af ugen.
Opdateret kl. 10,47: PILGRIM DØD AF VARME
En 71 årig pilgrim døde for et par dage siden på 2. etape af Via de la Plata efter Sevilla i skovområdet/naturparken Sierra Norte de Sevilla på ​​Camino de Santiago mellem Castilblanco de los Arroyos og Almadén. Han døde formentlig på grund af varme. Det var over 40 grader varmt. I følge ABC.ES ( læs selv http://sevilla.abc.es/provincia/sevi-muere-peregrino-camino-santiago-golpe-calor-almaden-201609042247_noticia.html ) var den 71 årige engelsk pilgrim. På herberget i Guillena skulle de - stadig i følge ABC - have advaret pilgrimmene mod varmen på næste etape, idet det gennem naturparken skulle være for varmt til at gå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar