lørdag den 17. september 2016

Camino Portugues - nok en ny hjemmeside

Camino Portugues er blevet et virkelig pilgrimshit de senere år, og der kommer stadig mere information om ruten til kommende pilgrimme.
Forleden skrev jeg her på siden om en ny spansk hjemmeside, der beskrev Camino Portugues af kystruten. Nu er der nyt om "hovedruten". Den mest populære rute efter Camino Frances er de seneste år blevet Camino Portugues. I fjor (2015) valgte 43.137 af gå fra Portugal, og alt tyder pt på, at der vil være endnu flere, som har valgt ruten i år. I juli var der 8.081 på Camino Portugues. Undertegnede var selv på ruten i april-maj i år, og der var rigtig mange andre pilgrimme, især efter Porto, der synes at være udgangsbyen for langt de fleste. Nu er der nok en ny hjemmeside om Den centrale Portugisiske Jakobsvej.
(Her en pilgrim på vej ud Porto langs kysten. Foto af undertegnede) Den store interesse har ført til, at flere rejsebureauer, hoteller og andre services langs ruten nu også gør mere og mere opmærksom på sig selv, men for dem, der selv ønsker at planlægge, er der også langt mere hjælp at hente. Du kan læse mere om Camino Portugues her på siden. Jeg har gået ruten to gange og har opdateret mine indtryk her i sommer. Men det er jeg ikke ene om. En forholdsvis ny hjemmeside - som er lavet meget professionelt - har et hav af informationer, men KUN fra Porto. Den der ønsker at gå fra Lissabon eller Fatima - eller fra Lissabon over Fatima, må stadig søge hjælp andre steder.
Her adresse på siden, der henvender sig primært til tysk- og engelsktalende pilgrimme: http://www.caminho-portugues.hmcinternational.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar