tirsdag den 6. september 2016

Efterårets pilgrimstræf bliver den 28. oktober

Denne gang med fokus på Via Francigane, men det er også muligt at høre nyt om de spanske pilgrimsruter.
Den gruppe pilgrimme, der de seneste par år har sat hinanden stævne ved pilgrimstræf i katolske kirker i Københavnsområdet, holder pilgrimstræf fredag, den 28. oktober. Denne gang i Sankt Ansgar domkirke i Bredgade i midten af København. Træffet indledes med pilgrimsmesse i Sankt Ansgar kl. 17.00, hvorefter der er fællesspisning med pilgrimsvandring og pilgrimsruter på dagsordenen. Alle pilgrimsinteresserede er velkommen til at deltage.
På træffet bliver der sat særlig fokus på pilgrimsvandring af Via Francigena, der går fra Canterbury til Rom (ialt 1.900 km ), hvoraf de sidste 1.100 km fra Schweiz til Rom i dag er afmærket, ligesom der er er herberger og anden overnatning, samt diverse trykte pilgrimsguide for denne rute. Sognepræsten i Sankt Ansgar, Daniel Nørgaard, har nylig gået dele af ruten i Italien, og han vil give et lille oplæg om at gå på netop Via Francigena.
Derudover vil pilgrimme, der i år har gået på Camino Portugues, Camina Frances, Camino del Norte og Camino Primitivo deltage i pilgrimstræffet, således at det er muligt at spørge mere ind til disse ruter, samt få svar på spørgsmål om pilgrimsvandring i almindelighed.
Af hensyn til gennemførelsen af arrangementet (indkøb af mad m.m.) vil arrangørerne gerne have tilmelding via www.jakobsvejen.dk 's e-mailadresse: jakobsvejen@gmail.com
Alle - både garvede pilgrimme, kommende pilgrimme eller de, der har en ide om, at de en gang kunne have lyst til at gå pilgrimvandring - er velkommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar