mandag den 11. marts 2019

Mystiks pilgrimsartikel i the Guardian

Pilgrimsvansdring af Caminoen er blevet så positivt ladet, at det snart kan bruges som "indgangsbøn" for enhver kommerciel reklame, uanset om det har noget med pilgrimsvandring at gøre eller ej.
Jeg faldt her forleden over en artikel på den engelske Avis, The Guardians hjemmeside om pilgrimsvandring, som jeg, så snart jeg så overskriften, "Walking the other way: the Portuguese Camino " , fik lyst til at læse. Og her en lille side historie for at forstå min lyst til at læse: For snart mange år siden var undertegnede journalist med bl.a. EU som speciale, og den gang var The Guardian afgjort en avis, jeg havde respekt for.
Og hvad slags artiklen var; Walking the other way: the Portuguese Camino. En fuldstændig ligegyldig reklameartikel for en mindre strækning i Nordportugal, hvor nogle kroer med 13-15 km imellem var hovedhistorien, og hvor en far og en søn havde gået en tur i tre dage og fået god mad, besøgt naturparker, set et optog og i det hele taget været på udvidet oplevelsesweekend. Og omtalen af kroerne og andre betalingssteder var så overdreven rosende, at man måtte knibe sig selv i armen. Artiklen havde intet med pilgrimsvandring eller Camino Portugues at gøre overhovedet - kun i overskriften. Er det the Guardian, tænkte jeg. Jeg må have ramt en falsk hjemmeside, så om lidt er der nogen, der forsøger at stjæle et eller andet fra mig.
Men Nej, det ser grangiveligt ud til at være en af UKs såkaldte seriøse aviser. For nedenunder artiklen står der, at man nu kan få lov til at få en artikel i the Guardian mod betaling, og at denne artikel er købt og betalt af: Ja; gæt selv: et rejseselskab.
Ja, når selv såkaldte seriøse aviser begynder at offentligøre den slags nonsens, er der ikke noget at sige til at avisdøden florerer. Herhjemme ser det ikke så meget bedre ud, når diverse dagblade har haft artikler, hvor de er inviteret på mest fantastiske rejser af diverse rejseselskaber. Hvis du har lyst til at blive forundret ( og måske også lidt forarget) kan du se the Guardians artikel her:
https://www.theguardian.com/travel/2019/mar/02/walking-portuguese-camino-way-northern-portugal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar