tirsdag den 5. marts 2019

3 mill. Euro til herberger i Galicien

Den galiciske Lokalregering vil renovere 11 herberger på Camino Inverno og Camino Sanabres/Via de la Plata.
Den galiciske lokalregering har afsat 1,6 millioner euro til 8 herberger på Camino Sanabres/Via de la Plata og 1,4 millionber til 3 herberger på Camino Inverno. For sidstnævnte rute er det en slags "officiel anerkendelse" efter at der igennem længere tid har været en større offentlig diskussion i diverse galiciske og øvrige spanske medier om hvorvidt Camino Inverno overhovedet var en rigtig historisk pilgrmsrute. Men for os pilgrimme er renoveringen af non-profit herberger altid en gave.
Det er den galiciske avis, La Voz de Galicia : https://www.lavozdegalicia.es/noticia/deza/2019/03/03/rodriguez-destaca-mejora-albergue-jacobeo-bendoiro/0003_201903D3C2993.htm , der har historien, og af artiklen fremgår det, at de første 250.000 Euro allerede er bevilget til El albergue de peregrinos de A Laxe, som ligger ca 50 km før Santiago på Camino Sanabres, der er det sidste del af Via de la Plata over Ourense. Herberget i Laxe har været meget nedslidt, og har i store perioder været lukket på grund af intern uenighed mellem pilgrimsvenneforeninger, herbergsbestyrere og lokalregeringen i Santiago. Men nu ser det ud til at problemerne her er løst.
Og så en lille "tilståelse". Da jeg senest i 2017 gik Via de la Plata/Sanabres og kom til Laxe efter at have gået 29 km fra klostret i Oseira, hvor jeg havde fået fyrsteligt behandling og fulgt tidebønnerne/munkesangen i klostret et helt døgn, gik der ikke mange sekunder efter en lille rundtur på herberget i Laxe, før rygsækken kom på igen, hvorefter jeg fortsatte nok ca 7½ km til Silleda. Men jeg var også kommet i topform, så tæt på Santiago
Herberget i Laxe trænger virkelig til renovering. Fra Silleda er der iøvrigt "kun" ca 42½ - 43 km til katedralen i Santiago, så dagen efter tog jeg hele turen efter en lang - meget lang - middagspause i Ponte Ulla, hvor de i Bar Rios (Ulla) iøvrigt har en af Via de la Platas allerbedste pilgrimsmenuer (måske endda den allerbedste), så jeg var godt fyldt med både mad og drikke de sidste 21 km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar