tirsdag den 18. september 2018

Refuge Orisson i Pyrenæerne lukker tidligt i år

Napoleonsruten kan blive ret hård at gå på en dag i oktober.
Mange pilgrimme - også danskere - går Camino Frances fra Saint Jean Pied de Port i september-oktober, hvor de tager første overnatning på Refuge Orisson, (telefon +33 559 49 13 03 og +33 681 49 79 56 - de taler fransk, spansk og engelsk) der ligger ca 8 km fra Saint Jean Pied de Port i 800 meters højde. Og det er en rigtig god ide. Men netop i år lukker herberget ned allerede primo-oktober, fordi det nu efter over 13 års brug trænger til at blive renoveret. Det er derfor en god ide at ringe, før du "kravler" op af bjerget.
Det er muligt at overnatte i Gîte-Chambre d'hôtes Ferme Ithurburia (telefon +33 559 37 11 17 - fransk og spansk-talende), der ligger ca 2 km og ca 600 højdemeter før Orisson, men ring i forvejen for at være sikker. Ellers er der to andre muligheder:
Enten; som før i tiden at tage hele turen fra Saint Jean Pied de Port over Col Lepoeder (Napoleonsruten) på en dag, men husk at være i god form. Det er hårdt.
Eller den anden mulighed; at tage alternativruten over Valcarlos, der også kræver sit og dog ikke helt så meget. Her er der i øvrigt flere overnatningsmuligheder i den lille by Valcarlos.
Ruten over Col Lepoeder er iøvrigt lukket fra den 1. november til den 1. april på grund af vejret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar