tirsdag den 4. september 2018

Næste pilgrimstræf i København

Efterårets pilgrimstræf bliver i Sankt Ansgar katolske domkirke i Bredgade i København, den 9. november.
Jeg har læst om et pilgrimstræf i København, er det rigtigt ? Og i givet fald: Hvornår holdes næste pilgrimstræf ?, spørger en pilgrim, der snart skal ud at gå. Og det bliver næppe, før vedkommende skal af sted. Mange danske pilgrimme går pilgrimsvandring i Sydeuropa, primært Spanien, i september/oktober. Og det næste pilgrimstræf, der plejer at blive annonceret her på siden, finder først sted i København, fredag den 9. november. Men skal du først ud at gå til foråret, eller har du bare lyst til at høre om pilgrimsvandring eller møde andre pilgrimme, er du/ som alle andre velkommen.
Det er en lille - uformel - gruppe pilgrimme med primært katolsk baggrund, men efterhånden også en del ikke-katolikker, der de seneste 4 år har mødtes to gange årligt, forår og efterår, for at udveksle erfaringer og pilgrimshistorier. De fremmødte er som regel en blanding af "garvede" pilgrimme og kommende pilgrimme.
Det er pilgrimme fra Sankt Ansgar menighed i Bredgade i København, der står for næste træf, der gennem årene har fået en nogenlunde fast form. Vi mødes en fredag kl. 17.00 til messe i en kirke i det storkøbenhavnske område, hvorefter der er et lille pilgrimsoplæg, fællesspisning og erfaringsudveksling; - til næste træf (her i november) vil en førstegangspilgrim, der i foråret tog turen fra Saint Jean Pied de Port til Santiago holde et kort oplæg om sine oplevelser, derudover vil der være pilgrimme til stede, der har gået alle de store ruter i Spanien, samt i Frankrig, Portugal og Italien.
Undertegnede, der også deltager, har selv gået Camino Frances i april-maj i år (læs eventuelt pilgrimsdagbogen fra turen her på siden under den 14. maj), og pt planlægger jeg her i september-oktober at gå Camino del Salvador og Camino Primitivo (Leon-Oviedo/Oviedo-Santiago). Det er første gang, at jeg prøver Camino del Salvador, og anden gang jeg skal prøve kræfter med Camino Primitivo.
Men der bliver lejlighed til at stille spørgsmål/udveksle erfaringer meget bredt. Træffet er åbent for alle, og når tiden nærmer sig, bliver mødet igen omtalt her på siden, idet arrangørerne af hensyn til indkøb til fællesspisning, gerne vil have tilmeldinger her til jakobsvejen@gmail.com .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar