onsdag den 26. september 2018

Pilgrimsdrik

På herberget i Tabara på Camini Sanabres i Spanien har de lavet deres helt egen "velkomstdrik" til tørstige og trætte pilgrimme.
Denne lille historie er ikke et forsøg på at gøre pilgrimsvandring til en gourmet-rejse. For det er det efter undertegnedes opfattelse IKKE. I herberget i Tabara har de her i eftersommeren budt ankomne pilgrimme på en lidt usædvanlig drik/kold suppe, som jeg lige vil give en opskrift på. Drikken/den kolde suppe kunne meget vel hedde "El Espíritu de Santi" Camino Sanabrés efter herberget:
Her først indholdet:
Gammelt brød
½ kilo kirsebær
2 kilo tomater
½ rød peber
grøn peber
250 cl vand
olivenolie
salt
Brødet blødgøres i olivenolie og vand. Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og kommer i blænderen (stavblender kan bruges). Derefter kan suppen fortyndes inden den stilles koldt i køleskabet.
Og her et foto af manden bag suppen, José Almeida, i gang med at servere risret for dagens pilgrimme i herberget.