torsdag den 6. september 2018

Pilgrim død i Pyrenæerne

71 årig amerikansk pilgrim død på grænsen mellem Frankrig og Spanien tæt på Lepoederpasset.
Spansk redningsmandskab kæmpede tirsdag eftermiddag og aften forgæves for at redde en 71 årig amerikansk pilgrims liv, da han faldt om med hjerteproblemer lige ved det højeste punkt på den såkaldte route Napeleon 200 meter før grænsen mellem Frankrig og Spanien. Den spanske redningstjeneste fik en alarm kl. 16,16 om eftermiddagen i tirsdags, den 4. september. I følge spanske medier havde den 71 årige pilgrim tidligere lidt af hjerteproblemer, og i følge samme medier var alle genoplivningsforsøg mislykket.
Du kan læse den sørgelige nyhed her: http://www.noticiasdenavarra.com/2018/09/05/sociedad/navarra/fallece-un-peregrino-de-un-infarto-cuando-hacia-el-camino-de-santiago
Turen over Pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port til klostret i Roncesvalles er ikke bare en lille smuttur på ca 24 km. Jeg har skrevet rigtig mange gange om Route Napoleon, hvor nogle pilgrimme stort set hvert år, lader livet. Jeg skrev senest her på siden, lørdag den 11. august, om bjergvandring på pilgrimsfærd i Spanien under overskriften; De hårdeste bjergetaper på Caminoen !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar