lørdag den 15. september 2018

Link-samling til Camino'en

Der er mange muligheder for at søge information på nettet om pilgrimsvandring uden at være på FaceBook.
Her på Jakobsvejen kommer al information fra mails, pilgrimsvenner, åbne pilgrimshjemmesider, lokale spanske aviser o. lign, samt egne erfaringer fra flere tusind kilometer på pilgrimsstierne. Intet kommer fra FaceBook, så for nogle pilgrimme/læsere af siden kan der være nyheder/informationer som for længst er kendt af FaceBook-brugere.
Der findes rigtig mange hjemmesider med et hav - og oftest nyttige - informationer på nettet, hvis man skal ud at gå, og især tysksprogede hjemmesider er der mange af. Jeg vil nederst - efter denne indledning og lidt mere snak - forsøge mig med en ufuldkommen liste med nogle af de links, som jeg har samlet gennem årene med mine - meget personlige - kommentarer til.
Danmark:
Meget få opdaterede hjemmesider med nyheder om pilgrimsvandring.
https://caminoenkalder.dk/ Mange nyttige information om pilgrimsvandring i Spanien.
https://santiagopilgrimme.dk/ Foreningen Danske Santiago Pilgrimmes hjemmeside har mange informationer om pilgrimsvandring i Spanien og de danske pilgrimsstier (vandrestier), men meget lidt opdatering med "friske" nyheder. Langt den meste del af Santiagoforeningens informationen foregår via FaceBook.
https://www.pilgrimsvandring.dk/ Kristeligt Dagblads hjemmeside: Ingen opdatering af informationer om pilgrimsvandring. Artikler om pilgrimsvandring i almindelighed, ofte alene for Kristeligt Dagblads læsere.
http://wewalk.dk/ , dansk vandrehjemmeside, der også indeholder info om pilgrimsvandring, primært beskrivelser af redaktørens og andres erfaringer.
http://www.erikpetersen.dk/ vandrehjemmeside med god info om vandring i almindelighed og lidt info om pilgrimsvandring af Camino Frances.
Engelsk sproget:
Her bruger jeg reelt kun 2:
https://www.csj.org.uk/ Den engelske santiagopilgrimsforening med rigtig meget info.
https://www.caminodesantiago.me/community/ international engelsksproget info og forumshjemmeside med mange amerikanske brugere.
Tysk sproget.
Rigtig mange hjemmesider. Her i uprioriteret rækkefølge, men Paderborn går for at være en af de bedste.
Aachen - http://www.deutsche-jakobus-gesellschaft.de
Würzburg - http://www.jakobus-franken.de
Paderborn - http://jakobusfreunde-paderborn.com
Baden Württemberg - http://jakobswege-bw.de/index.htmTrier - http://sjb-trier.de
Köln - http://www.santiagofreunde.de/
Donauwörth - http://www.pilger-vom-weg.de/1385457.htm
Berlin-Brandenburg - http://www.jakobusgesellschaft-berlin-brandenburg.de/5.html
Rheinland-Pfalz-Saarland - http://www.jakobusgesellschaft.eu
(Østrig)
http://www.quovadis.or.at/index.php?article_id=13
http://www.jakobsweg-wien.at/
http://www.jakobswege-a.eu/
(Schweiz, her anbefales Dachverband , der er på både fransk og tysk)
Alle Wege - https://www.jakobsweg.ch/de/eu/ch
Dachverband - http://www.chemin-de-stjacques.ch
Graubünden - http://www.jakobsweg-gr.ch/vorstellung/
Fransk:
http://www.aucoeurduchemin.org/ Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port som har info, der kan være vigtig for de pilgrimme, der begynder deres vandring af Camino Frances her. Mange af de info, der er på www.jakobsvejen.dk om vandring i Pyrenæerne kommer herfra.
https://www.pelerin.com/ En af de få hjemmesider, der kombinerer praktisk og åndelig/kristen info.
http://www.chemin-compostelle.info/
http://www.webcompostella.com (også en hjemmeside med megen info, og som heller ikke lægger skjul på, at den laves af pilgrimme, der går med kristne/åndelige motiver)
Spansk:
https://www.gronze.com/ , ubetinget den - efter undertegnedes opfattelse - vigtigste hjemmeside med praktisk info om rute, kilometer, service på ruten, samt ikke mindst overnatning.
http://www.mundicamino.com/
https://vivecamino.com/
http://caminodesantiago.consumer.es/
Hvis nogle pilgrimme/læsere af www.jakobsvejen.dk har andre gode links om pilgrimsvandring, som jeg ikke har fået med, er I mere end velkommen til at skrive til mig på jakobsvejen@gmail.com . Jeg har ikke medtaget hjemmesider om pilgrimsvandring i Italien på denne liste. Det er alene om Jakobsvejen(e) /Camino de Santiago/ Chemin de Saint Jacques de Compostelle


Ingen kommentarer:

Send en kommentar