torsdag den 7. juni 2018

Nok et klosterherberg på Camino del Norte

Santa María de Zenarruza på 4-5 etape på Camino del Norte er udvidet og får gode karakterer af besøgende pilgrimme.
Ind imellem oplever pilgrimme på pilgrimsvandring i Spanien, at de gode overnatningssteder ligger - lidt for - tæt. Og det er også tilfældet efter, at klostret Santa María de Zenarruza ca 100 km efter Irun på den første del af Camino del Norte er blevet udvidet og sat i stand. Klostret er i forvejen et fantastisk sted. Og nu er der donativoherberg med plads til 20 pilgrimme i to sovesale med fællesspisning aften og morgen, samt vesper og pilgrimsvelsignelse hver aften. Eneste problem - hvis det overhovedet er et problem - er beliggenheden, idet Santa María de Zenarruza kun ligger ca 7 km efter Albergue de peregrinos Convento del Carmen i Markina, der ligeledes er et kloster-donativo-herberg.
Der åbner stadig flere herberg på Camino del Norte, der ligesom de fleste andre pilgrimsruter i Spanien, har en stødt stigende kurve i antallet af pilgrimme. I maj i år begyndte 570 pilgrimme deres færd i Irun, i maj 2017 var det 549 og i 2016: 507. Maj er den helt store pilgrimsmåned for Camino del Norte, hvis man ser på antallet af pilgrimme, der går hele - eller næsten hele - vejen, og ikke alene de sidste ca 100 km til Santiago.
Den spanske hjemmeside www.gronze.com er pt den bedst opdaterede herbergshjemmeside tillige med nyttige informationer om pris, plads, reservationsmuligheder, samt - for klostrenes vedkommende - oplysninger om eventuel vesper, messe, pilgrimsandagt m.m.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar