søndag den 24. juni 2018

Camino Primitivo i 20 etaper

Alder ingen hindring, kunne være overskriften på denne lille historie. Hvor Wes (81 år) og Rita (75 år) fandt deres eget tempo til at gå Camino Primitivo.
Et ældre (gammelt) par på 81 år og 75 år fra New England i USA lavede deres egen plan for, hvordan de kunne gå en af de - normalt - mere anstrengende Camino'er i Spanien, Camino Primitivo, på 20 dage og ikke 12 dage, som de fleste bruger. Jeg vender tilbage til deres dagsplan om lidt, for
informationerne her på www.jakobsvejen.dk , den 18. juni i år, om at hver 8. Santiagopilgrim er pensionist, har fået nogle ældre til at overveje at gå pilgrimsfærd til Santiago. Men hvor skal vi starte, og hvor mange dage skal vi mindst bruge ? Det er svært for mig at lave en tidsplan for andre pilrgimme. Jeg vil derfor foreslå, at hver enkelt selv laver sin dagsplan - Nogen vil gøre det hjemmefra, andre vil gøre det undervejs, når de mærker, hvad ben og krop kan klare. Hvis du først finder din/jeres rute og startby f.eks. på Camino Frances, er det muligt via den spanske hjemmeside www.gronze.com at se, hvor langt præcist der er mellem hver overnatning, samt hvad type overnatning og pris, der er: Herberg (privat-kirkelig/donativo), pension, hotel o.s.v.). Det er faktisk muligt at give sig god tid og kun gå ganske få timer om dagen - ikke mindst på Camino Frances. Man skal dog regne med, at det godt kan give meget lange eftermidage i små byer (ofte kun få huse). Amerikanske Wes og Rita brugte tiden på tøjvask, krydsord, samt lidt sightseeing. Her ser du deres dagsplan for Camino primitivo, som de gennemførte i maj-juni i år.
1) Oviedo - Venta del Escamplero, 11.9km
2) Venta del Escamplero - San Juan de Villapanada, 17.4km
3) San Juan de Villapanada - Salas, 17.5km
4)Salas - Tineo, 18.9km
5) Tineo - Campiello, 18.9 km . Bl.a.på grund af regn valgte Wes og Rita at tage alternativruten via Campiello , altså uden om de højere bjerge (den såkaldte, Hosptales-ruten, der er smuk men lang, op og ned af stejle bjerge, over 24 km og anstrengende uden bebyggelse/pausesteder/kun ruiner.)
6) Campiello - Pola de Allande, 12.4km
7) Pola de Allande - Berducedo, 18km
8) Berducedo - Embalse de Salime. 14 km.
9) Embalse de Salime - Castro, 10.5km
10)Castro - Fonsagrada, 20.2km
11)Fonsagrada - O Cadavo, 24.1km
12 O Cadavo - Castroverde, 8.9km
13)Castroverde - Lugo, 21.2m
14)Pausedag i Lugo med bl.a. besøg i katedralen og vandring på bymuren.
15)Lugo - San Roman, 18km
16)San Roman - As Seixas, 13.4km
17)As Seixas - Melide, 14.8km (herefter af Camino Frances)
18 Melide - Arzua, 13km,
19)Arzua - Pedrouzo, 19km
20)Pedrouzo - Santiago, 20km
Wes' og Ritas historie bekræfter mine egne erfaringer, idet jeg, jævnligt på mine over 20 år på pilgrimsstierne, har mødt pilgrimme slut 70erne og over 80 år, der har fulgt deres eget tempo, og som kun har givet udtryk for glæde, samt stor tilfredsstillelse ved at gå pilgrimsvandring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar