torsdag den 21. juni 2018

La Tour Saint-Jacques åbent for turister

Paris kendte vartegn for pilgrimsvandring til Santiago, La Tour Saint-Jacques, er åbent for turister frem til 4. november.
Santiagopilgrimme, der går hele vejen fra Paris til Santiago, slår stadig turen forbi La Tour Saint-Jacques, før de går ud af byen - akkurat på samme vis som i middelalderen - dog med en forskel. Kun tårnet står der i dag. Kirken blev ødelagt under revolutionen i slutningen af 1700-tallet. Tårnet har været lukket for besøgende i mange år, men med den omsiggribende interesse for genopdagelse af middelalderens pilgrimsstier, er det nu besluttet at holde tårnet åbent her i 2018 frem til den 4. november - dog ikke uden entre, der er sat til 10 Euro.
Tårnet er bygget mellem 1509 til 1523 og var klokketårn for de l’église Saint-Jacques, hvorfra i 1000-vis af pilgrimme fik deres velsignelse inden fodturen til Santiago. I dag er tårnet versliggjort og tjener som officiel kulturelt kontor. Men det forhindrer ikke, at pilgrimme også i vor tid ses bedende eller på anden måde optaget af tanker foran tårnet inden turen går via Notre Dame og videre ud af Rue Saint-Jacques mod syd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar