fredag den 16. december 2016

Pilgrimsvandring og den europæiske identitet !

Santiagos Ærkebiskop: Pilgrimsvandring kan være med til at genoprette Europas værdier og rede vores åndelige kulturelle arv.
Da ærkebiskop, Julián Barrios, fra Katedralen i Santiago fornylig blev bedt om at tale ved en europæisk konference i en organisation, der hedder New Economy Forum, var det Caminoen/Jakobsvejen han brugte som eksempel på en af de ting, der kan være med til at få Europa ud af sin nuværende identitetskrise.
Siden middelalderen har en pilgrimsrejse til Santiago været en en kulturel-, sociale-, historisk- og religiøs helhed, der igennem århundreder har været med til at give os i Europa en delvis fælles identitet. I disse tider, hvor ​​Europas identitet er i krise og i alvorlig fare for at bryde helt sammen, er det nødvendigt at skabe en "ny og dog forskelligartet enhed", sagde Julián Barrios i følge den spanske hjemmeside, https://vivecamino.com.
Ærkebiskoppen pegede på, at antallet af pilgrimme i indeværende i år vil slå alle hidtidige rekorder, når det gælder pilgrimsvandringen til Santiago, og at pilgrimsvandringen netop er et eksempel på, at mennesker fra forskellige lande i Europa går mod et fælles mål sammen andre pilgrimme med anden nationalitet og sprog.
Europa er forankret i Kristendommen, understregede ærkebiskoppen, og i Santiago mødes troende og ikke-troende i den samme katedral efter at have gået den samme pilgrimsvej.
(Illustrationen er fra https://vivecamino.com )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar