lørdag den 10. december 2016

Millioner jakobspilgrimme i 2021 ?

I Katedralen i Santiago forventer man en yderligere eksplosion i antallet af pilgrimme om 5 år - heraf mange fra Kina.
Flere og flere interesserer sig for pilgrimsvandring til Santiago, siger dekanen i Katedralen i Santiago, Segundo Pérez, i forbindelse med et seminar i byen, hvor man har drøftet hvilke forberedelser, der skal være på plads inden næste hellige Sankt Jakobsår i 2021. Her blev det bl.a. oplyst, at over 20 millioner kinesere går til spansk-undervisning, og at mange af dem interesserer sig for pilgrimsvandring til Sankt Jakobs grav. Hvis bare 5 % tager afsted i 2021, betyder det 1 million ekstra pilgrimme set i forhold til de "kun" 275.000 pilgrimme fra tilsammen 160 forskellige nationer, der er gået til Santiago i år, hvilket på visse dage i foråret og efteråret førte til overfyldte herberger på Camino Frances.
Derfor er et af svarene også flere sengepladser, skriver den galiciske avis el Correo Gallego.
-Vi må genfinde de værdier er grundlæggende for Europa, og vi må forbedre servicen og tage godt imod de mange pilgrimme, der kommer, lød det i følge el Correo Gallego på konferencen.
For undertegnede lyder det nærmest som en umulig opgave, hvis det virkelig skulle vise sig, at over en million pilgrimme går af pilgrimsstierne til santiago i 2021. De 275.000 der gik i år har på flere tidspunkter af året nærmest fyldt de små byer - ikke mindst langs Camino Frances - til bristepunktet. Det er vanskeligt at forestille sig, at man inden for fem år, skulle kunne skabe plads til en mangedobling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar