lørdag den 3. december 2016

21 millioner gennem den hellige dør i Rom

Det hellige år har tillige ført til en stigning i antallet af gående pilgrimme på den middelalderlige pilgrimsvej til Rom, Via Francigena, men nøjagtige tal findes ikke.
Alene i Rom har 21,292,926 kristne det seneste år (Barmhjertighedens år) benyttet muligheden for at vise deres kristne tro ved at tage imod Pave Frans' tilbud om forsoning med Gud og gå gennem den hellige port i Peterskirken. Dertil kommer de flere hundrede millioner kristne, der har besøgt kirker og katedraler verden over med det formål at gå gennem Den hellige Port der.
I følge forskellige kilder på nettet har nogen af de mange pilgrimme i Peterskirken gået en del af den gamle pilgrimsvej Via Francigena inden deres tur gennem Den hellige Port. Det er givet kun en lille brøkdel af de over 21 millioner, der har benyttet den gamle pilgrimsvej, men Barmhjertighedens år har været med til at gøre pilgrimsvandring i Italien mere almindelig, selvom det er langt færre end af Jakobsvejene i Spanien, oplyser flere kilder. Der findes ingen direkte måling af, hvor mange der går af Via Francigena til Rom.
Rino Fisichella, der er formand for Det pavelige Råd for Fremme af ny Evangelisering, har gjort status på et pressemøde, og han finder tallene over troende katolikker, der har brugt Barmhjertighedens år for imponerende.
Det anslås på baggrund af indberetninger fra bispedømmer verden over, at mellem 900 og 950 millioner katolikker har benyttet Barmhjertighedens år til at gå gennem en hellig dør, oplyser Monsignor Fisichella fra Vaticanet. Der er ingen tvivl om hvilken værdi, det har haft på Kirkens liv.
I Rom har 4.000 frivillige fra 36 forskellige lande med en alderspredning fra 18 år til 84 år hjulpet de mange millioner katolikker, der har taget turen til Rom med at finde rundt i virvarret på Peterspladsen. Monsignor Fisichella glæder sig tillige over den mobilisering om kristendommen, som Barmhjertighedens år har haft på internettet og de sociale medier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar