fredag den 8. april 2016

Santiago-Finisteria

Mange pilgrimme vil gerne videre til Verdens Ende.
Der er - desværre endnu - ikke lagt en beskrivelse af stien Santiago - Finistere ud under beskrivelserne i Europæiske Pilgrimsveje her på Jakobsvejen.dk. Det kommer forhåbentligt. Men det er muligt at gå de ca 90 km fra Santiago til Verdens ende, Finisterre, som pilgrimmene gjorde det i middelalderen. Her brændte de deres gamle tøj, badede i Atlanterhavet, samlede muslingeskaller ved stranden inden de vendte næsen hjemad - oftest til fods.
I vores tid er der tradition for, at pilgrimme mødes nedenfor fyrtårnet ved "Verdens ende" om aftenen, ofte tænder nogen bål, mens andre har medbragt brød, pålæg og pilgrimsvand (både rød og hvid). For mange er det en slags ekstra afslutning på pilgrimsvandringen efter den mere officielle ved pilgrimsmessen i Katedralen i Santiago.
(Her et billede i det fjerne af Katedralen i Santiago set fra stien mod Finesterre) Man kan tage bussen fra Santiago til Finisterre, men en del vælger at gå. Der er ca 90 km, som klares på tre etaper. Der er overnatning - også på herberg - efter hver etape, og selve Finisterre by ligger nogle få kilometer før spidsen. Her er der masser af billige hoteller, herberg m.m. De sidste få kilometer ud til Fyrtårnet går man så frem og tilbage efter at have indlogeret sig i byen. Fællesskabet på spidsen af klippen nedenfor fyrtårnet finder som regel sted ved solnedgang.
Dagen efter går nogle pilgrimme videre af stien til Muxia for at tage en bus retur til Santiago derfra.
Hele stien fra Santiago til Finisterre/Muxia er godt afmærket, og det er muligt at få en overnatningliste samt forslag til dagsetaper på det nye Pilgrimskontor, der i øvrigt ikke ligger så langt fra stien ud af byen. Der går pt. 5 busser tilbage til Santiago daglig. Busturen går en hel anden rute end pilgrimsstien. Og bussen er omkring 3 timer om det. Du kan se aktuelle tider på bussen her:
http://www.monbus.es/es/rutas-puntos-de-venta

Ingen kommentarer:

Send en kommentar