torsdag den 28. april 2016

Mindepark for døde pilgrimme

Pilgrimsforeninger er ved at etablere en lille mindepark uden for Astorga for de pilgrimme, der døde på vejen til Santiago.
Ikke langt fra det sted, hvor den amerikanske pilgrim Denise Thiem blev myrdet for nu lidt over et år siden, er en række pilgrimsforeninger begyndt at anlægge en lille mindepark, hvor det er meningen, at der skal plantes et træ for hver pilgrim, der dør på vejen til Santiago. Og der dør hvert år nogle forholdsdvis få pilgrimme undervejs til Santiago på grund af sygdom eller ulykker, og efter 2015 nu også et mord, der blev begået i april i fjor på den amerikanske pilgrim Denise Theim. Indtil videre heldigvis det eneste mord i vor tid.
Den lille park bliver anlagt umiddelbart i nærheden af det forholdvis nyistandsatte herberg, Albergue de Peregrinos Ecce Homo, der er placeret nogle få hundrede meter efter "Camino-porten" ud af Astorga.
Amerikanske pilgrimsforeninger har ved Rebeca Scott plantet et træ for Denise Thiem, og som det ses ved den lille ceremoni tidligere i april i år, er træet allerede fra starten beriget med muslingeskaller. Den amerikanske pilgrimsforening opfordre andre pilgrimme til også at lægge en muslingeskal ved hendes træ og tænke på hende under deres vej til det Santiago, som hun ikke nåede. Biskop Juan Antonio Menendez fra katedralen i Astorga har indviet den lille park, der ligger nogle få kilometer fra selve Katedralen, hvor Denise Thiem deltog i påskemessen, søndag den 5. april i fjor, få timer før hun blev myrdet på pilgrimsstien mellem Astorga og Rabanal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar