torsdag den 14. april 2016

Sankt Jakobskirker bliver pilgrimskirker

Santiago, San Giacomo, Saint Jacques og St. Jacobi - Genopdagelsen af den middelalderlige tradition med pilgrimsvandring har ført til en fornyet Sankt Jakobs interesse.
I mange byer rundt i Europa oplever kirker og "hellig-steder" med navnet Sankt Jakob en fornyet interesse efter, at flere millioner pilgrimme de seneste 25 år har gået af pilgrimsstier i først og fremmest Spanien, men mange har også gået i Frankrig og Tyskland. Ja, selv i Rom, hvor man igen er begyndt at gå i større antal af Via Francigena mærker kirker, der er opkaldt efter apostlen Jakob, San Giocomo en ny interesse.
Her en billedkavalkade fra Rom, Paris og Hamborg med Sankt Jakobs beskrivelser, der viser, at pilgrimsvandring er blevet et fælles kristent mål, uanset nationalitet. Midt på Corsoen i byernes by ligger Roms største Sankt Jakobskirke, her er statuen af Sankt Jakob netop færdigrestaureret, jævnfør billederne her, og i kirken er der tavler med Sankt Jakobsbønner på flere sprog.
I Paris drager pilgrimmene på vej af/eller til Chemin de Saint Jacques som regel forbi det middelalderlige Sankt Jakobstårn tæt på Notre Dame-kirken og Rue Saint Jacques, der går syd på ud af byen og mod Santiago, og i den evangeliske St. Jacobi kirke i Hamborg har man ansat en pilgrimspræst, der holder jævnlige pilgrimsgudstjenester med velsignelse af pilgrimme på vej til Santiago, og velkomstgudstjenester, når de er vel hjemme igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar