fredag den 29. maj 2015

28.467 pilgrimme i Spanien hjulpet på vej i 2014

Netværket af frivillige, der hjælper pilgrimme i "nød" har haft rigeligt at se til.
Alt fra små skader på ben og fødder til uvejr i bjergene har ført til en række hjælpeaktioner, hvor pilgrimme i Spanien på vej til Santiago har nydt godt af det store korps af frivillige med forskellige opgaver fra sundhedspersonale til dem, der kører i bjergene for at hjælpe pilgrimme i dårligt vejr, eller andre, der på den ene aller anden måde hjælper pilgrimme.
Der har i alt i 2014 været 2.701 udrykninger, ligesom mange pilgrimme har kunnet hente hjælp på "pilgrimsskadestuer" eller andre pilgrimskontorer, når de har haft behov. Grupperne af frivillige har lavet statistik og er kommet frem til, at 28.467 pilgrimme har søgt hjælp i 2014, hvor der i alt kom over 237.000 pilgrimme ind til Santiago. Det er altså mere end hver 10 pilgrim, der har haft brug for hjælp.
Der har været ekstra ryk ud i vintermånederne, hvor mange pilgrimme har været undsat på grund af dårlig vejr. På særligt udsatte steder tager de frivillige selv på inspektion for at se, om der er hjælp behov. Det foregår som regel på cykel.
I beretninger står der ligeledes, at enkelte pilgrimme har ringet og bedt om hjælp, fordi de var faret vild. Det kan selvfølgelig ske, selvom de fleste pilgrimmes erfaring går på, at der er så mange gule pile overalt, så det nærmest er umuligt at gå væk fra stien uden at være advaret.


Her et mindemærke for en pilgrim, der ikke klarede det. Der dør hvert år pilgrimme på vej til Santiago. Det sker - men sjældent - ind i mellem i en ulykke. De fleste dør af sygdom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar