mandag den 16. december 2019

Jakobsvejen går på juleferie

Interessen for pilgrimsvandring er stadig stor her i Danmark. Næste år fortsætter www.jakobsvejen.dk foreløbig som hidtil.
De næste ca 2 uger, og lidt til, holder www.jakobsvejen.dk juleferie. Jeg ser dog efter mail jævnligt, så har du et spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig. Da interessen for mine skriverier om pilgrimsvandring fortsat er stigende, fortsætter jeg indtil videre næste år med hjemmesiden.
Årets julebillede er et kalkmaleri fra ca 1300 tallet, som jeg så i Pieve de Saddi i september i år. En kirke, der ligger helt alene ved en bjergtop på grænsen mellem Toscana og Umbrien i Italien på pilgrimsvejen, Via de Francesco. De ældste dele af kirken er fra starten af 300-tallet, bygget af en romersk soldat, der måtte betale for sit liv for at være kristen. Kirken er med til at fortælle en historie om vores europæiske kultur og identitet, som bliver meget nærværende for os, når vi tager rygsækken på og går en tur ad Europas mangegrenede net af pilgrimsveje. Pieve de Saddi er ikke alene en kirke, men i dag også et pilgrimsherberg, hvor den gamle præstegård er indrettet med sovesale og stort alrum med køkken. Herberget drives af en kristen pilgrimsgruppe. Herunder får I et par billeder mere fra Pieve de Saddi. Velsignet jul og et godt pilgrimsår ønskes alle læsere af Jakobsvejen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar