søndag den 24. februar 2019

Via Mariana - ny pilgrimsrute Portugal-Spanien

Antallet af nye pilgrimruter stiger stødt, ligesom antallet af pilgrimme også syntes at fortsætte med at stige i det uendelige.
Så er der etableret en ny pilgrimsvej, der i stor udstrækning følger mere kendte stier af Camino Santiago. Den nye pilgrimsrute har fået navnet Via Mariana og den går fra Braga i Portugal (Nord for Porto) til Muxia nord for Finisterre på Galiciens klippefyldte kyst. Ruten følger diverse Maria-helligsteder (Mariakirker, Mariastatuer etc.) og er lavet af to spanske pilgrimme, der er kendt i kredsen af spanske Santiagopilgrimme, José de la Riera og Luís do Freixo. Den nye Maria-pilgrimsrute går i en zig-zag-linie gennem Nordportugal og det sydvestlige Galicien. Du kan læse mere om ruten her: http://www.caminador.es/wp-content/uploads/2017/07/VIA-MARIANA.pdf , Ligesom www.gronze.com har en artikel om ruten: https://www.gronze.com/articulos/via-mariana-luso-galaica-un-camino-que-va-santiago-pero-que-no-es-santiago-14341 ,
og så et foto fra endemålet på den nye rute, Kirken i Muxia, der blev genopbygget for forholdsvis få år siden efter at den var totalødelagt i en brand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar