torsdag den 28. februar 2019

Frivillige på Via Francigena

Via Francigena, der går fra Canterbury i England til Rom, bliver stadig mere populær. Og nu laves det kurser for frivillige, der der vil hjælpe pilgrimmene på vej i Italien.
Der findes endnu ingen nogenlunde fyldestgørende statistikker over antallet af pilgrimme, der går af Via Francigena i Italien mod Rom. Men af indlæg, debat, samt referater på diverse pilgrimshjemmesider, samt nyhedsbreve fra Via Francigenas "pilgrimsvenneforeninger" er det tydeligt, at der er stadig flere pilgrimme, der går af denne midleralderrute, der faktisk er den ældste kristne pilgrimsrute i det nuværende Europa. De første pilgrimme gik i en større gruppe fra Canterbury i år 596 for at ankomne til Sankt Peters og Sankt Pouls grave i Roms året efter.
Nu melder Associazione Europea delle Vie Francigene (Pilgrimsrutens venner) om en række kurser her i foråret for pilgrimme, der ønsker at være frivillige hospitaleros på de efterhånden mange herberger, der findes langs ruten. Er du interesseret kan du læse mere (på engelsk) her: https://www.viefrancigene.org/en/resource/news/diventare-ospitaliere-volontario-i-corsi-italia/?utm_source=phplist565&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=The+Via+Francigena%2C+part+of+the+UNESCO+Italian+Tentative+List+-+La+Via+Francigena+dans+la+tentative+list+Italienne+de+l%27UNESCO
eller sende en mail til Lisa Schillaci: ultreyapedara@gmail.com.
Her et foto fra katedralen i Viterbo ( ca 100 km nord for Rom), som både middelalderpilgrimmen og nutidens pilgrimme passerede/passerer på vejen til Rom. Her i kirken fandt, der i årene 1268 til 71 et af de mest berømte(berygtede) pavevalg sted. Kardinalerne kunne ikke blive enige, og til sidst spærrede Viterbos borgere, der var blevet godt trætte af at have de mange kardinaler og deres tjenere på kost, hele banden inden og bød dem kun brød og vand indtil de blev enige. Så gik det stærkt. På gaden fandt de en mere eller mindre tilfældig pilgrim på vej til Rom af Via Francigena, præsteviede ham og gjorde ham til Pave Gregor X, som i øvrigt går for at være en af de bedre paver i en turbulent tid. Så en overraskende pilgrimsfærd af Via Francigena.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar