søndag den 3. februar 2019

Biarritz Lufthavn lukker indtil marts

Mange danske pilgrimme begynder deres pilgrimsfærd af Camino Frances fra Saint Jeen Pied de Port, og de næste 4-5 uger er den "traditionelle" rejserute til Saint Jean Pied de Port lukket.
Fermeture de l’Aéroport du 03 février au 04 mars 2019, hedder det her til morgen på den officielle hjemmeside for Biarritz Lufthavn i Sydfrankrig, http://biarritz.aeroport.fr/fr/, hvorfra mange pilgrimme tager bussen til Bayonne Hovedbanegård og videre til Saint Jean Pied de Port og "Caminoen". Nu plejer franskmænd at være temmelige præcise i deres planlægning, så det er meget sandsynligt at det arbejde, renovation af sikkerhedsinstallationer , der skal foregå i lufthavnen, formentlig er færdig til tiden.
Da jeg senest gik Camino Frances fra Saint Jean Pied de Port med afgang over Pyrenæerne, den 11. april 2018 om morgenen, tog jeg netop Air France til Biarritz via Paris fra København tirsdag, den 10. april med efterfølgende bustransport til Saint Jean Pied de Port med sen ankomst, men dog på en dag.
Jeg har dog langt de fleste gange, hvor jeg har gået pilgrimsvandring fra eller i Frankrig taget et tidligt morgenfly direkte til Paris eller Geneve og derfra tog til afgangstedet. I år planlægger jeg i det sene forår at gå fra Le Puy af Via Podiensis til 3-4 etaper før Saint Jean Pied de Port, hvorefter jeg vil dreje stik øst mod Oloron Saint Marie og fortsætter derfra til Lourdes. Denne gang har jeg netop besluttet at flyve til og fra Paris med SAS, og derfra tage tog til Le Puy og retur fra Lourdes til Paris med tog. Frankrig er et rigtigt godt togland med med hurtige TGV-tog, og når man som undertegnede forlængst har passeret 60 år, er der oven i købet ret stor alders/pensionistrabat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar