tirsdag den 9. januar 2018

Væggelus stadig et problem

Det er svært at fastslå, hvor mange af de 300.000 pilgrimme i 2017, der har været bidt af væggelus, men både en tysksproget pilgrimshjemmeside og en engelsksproget pilgrimshjemmeside beder angrebne pilgrimme om at melde ind.
Den tyske hjemmeside www.pilgerforum.de laver hvert år en slags afstemning blandt sine "medlemmer", hvor alle der har gået pilgrimsvandring i Spanien det pågældende år melder ind - bidt eller ikke bidt. Følger man opdateringerne år for år viser de, at problemet er vigende, men stadig eksisterende. Nu har tyskerne fået følgeskab af en engelsksproget hjemmeside: https://www.caminodesantiago.me/community/threads/cf-bed-bug-poll-for-those-who-were-bitten-only.52070/ , der alene beder læserne/medlemmerne af foraet om at melde ind, hvis de er bidt, og i givetfald om det er på et herberg, et hotel o.s.v. Fra den engelsksprogede www.caminodesantiago.me/ foreligger der nu et resultat for 2017. Her resultatet:
If you were bitten by Bed Bugs on the Camino Frances, what style of accommodation did you mainly use
1. Mainly (70% +) Albergues 28 vote(s) 63.6%
2. Mainly (70% +) Casa Rural or Hotels 9 vote(s) 20.5%
3. Or...A 50 / 50 mix of accommodation types 5 vote(s) 11.4%
4. I only used Albergues a bit and they got me there! 1 vote(s) 2.3%
5. I only used Casa Rurals / Hotels a bit and they got me there! 1 vote(s) 2.3%
Det er svært at se af ovenstående om problemet er vigende, stigende eller status quo. Det kan dog siges med sikkerhed, at mindst 44 pilgrimme, der følger denne side er blevet bidt af væggelus. Og man kan måske også - lidt lommefilosofisk/ uden videnskabelig sikkerhed - læse lidt mere ud af undersøgelsen. Af de mindst 300.000 pilgrimme, der i 2017 gik på de spanske pilgrimsstier, har langt de fleste overnattet på herberger. Så naturligt nok er flest (28 af de 44) med sikkerhed bidt her. MEN man er altså ikke sikker på at undgå væggelus ved at flytte på hotel.
Jeg gik selv 1.000 km i Spanien i 2017,og overnattede primært på herberger, men også på hotel/pension. Jeg blev ikke bidt, men mødte pilgrimme, der talte om det. Og de fleste fortæller den samme historie. Herbergerne er meget afvisende, hvis de oplyser ejerne/bestyrerne om, at der er væggelus hos dem. Jeg oplevede i øvrigt, at en enkelt kommunalt herberg var lukket. Netop fordi, der var væggelusbekæmpelse i gang, men det blev heller ikke oplyst. Den historie fik jeg hos naboerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar