fredag den 5. januar 2018

Camino Frances om vinteren

Antallet af vinterpilgrimme i Spanien stiger, hvilket også har ført til flere åbne herberger. Så det er muligt at gå her i januar-februar-marts af Camino Frances.
Er der overnatningen hele vejen på Caminoen om vinteren ( Saint Jean Pied de Port til Santiago), lyder spørgsmålet. Og svaret er Ja. Jeg har her på siden anbefalet den spanske hjemmeside www.gronze.com, når det gjalt opdaterede informationer om overnatning på de spanske caminoer. Denne anbefaling er stadig gældende, MEN om vinteren er der en bedre, når det gælder Camino Frances, nemlig hjemmesiden http://www.aprinca.com/alberguesinvierno/ , der opdateres næsten dagligt i både januar og februar. Prøv selv at se efter.
Vinterpilgrimme skal dog være opmærksomme på stier, som det kan være mere end vanskelige at gå på.
1) Napoleonsruten over Pyrenæerne er lukket. ( Der dør altså stadig pilgrimme på denne etape, fordi de bevæger sig over Pyrenæerne af Napoleonsruten, når vejret ikke er til det). Gå i stedet via Valcarlos.
2) Selv om hjemmesiden Aprinca, som er nævnt herover, har det flotteste snebillede fra o Cebreiro på forsiden, er denne vej ikke altid farbar. Overvej eventuelt at gå en hel anden vej til Santiago, nemlig vintercaminoen/Camino Inverno, se mere her: https://www.gronze.com/camino-invierno . Vintercaminoen er forbundet med Camino Sanabres og går ind i Santiago sydfra efter en svingtur rundt i dalene uden om de største bjerge. Jeg har ikke selv gået ruten, men der skulle nu være herberger hele vejen.
3) Det kan IKKE tilrådes at gå Camino Primitivo om vinteren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar