søndag den 28. januar 2018

Fra Le Puy til Camino del Norte

De pilgrimme, der finder Camino Frances overendt og gerne vil gå fra Le Puy i Frankrig og fortsætte til Santiago langs Den spanske Nordkyst, kan nu følge ny pilgrimssti til Camino del Norte.
En del pilgrimme har de senere år med et stadig stigende antal pilgrimme på Camino Frances efterspurgt en "forbindelses-camino" mellem Le Puy-ruten i Frankrig og Camino del Norte i Spanien. Og nu er den der, selvom de pilgrimsforeninger, der står bag ruten oplyser, at der stadig er noget at gøre før ruten er optimal. Ruten begynder ved d’Aroue efter chapelle d’Olhaïby før GR 65 (Le Puy-ruten) rammer Saint Jean Pied de Port og fortsætter derefter til St Palais og videre over byerne Beyrie, Armendarits, Helette, Macaye, Itxassou, Espelette, Ascain, Urrugne, Hendaye for at nå Camino del Nortes udspring i Irun, ialt kun ca 100 km. Der er lavet overnatning i det tidligere franciskanerkloster i St Palais. Ruten, der indtil videre har fået navnet: TRANSVERSALE GR 65 - CAMINO DEL NORTE , kan i øvrigt også bruges af pilgrimme der går fra Vezelay i Frankrig.
Du kan læse mere om denne nye mulighed på denne hjemmeside: http://www.aucoeurduchemin.org/Documents/balisage/NOUVELLE-TRANSVERSALE-GR-65-CAMINO
Her har jeg også snuppet nedenstående kort, der giver en fornemmelse (den grønne streg), hvor den nye pilgrimsrute går.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar